Anna Kalnars
t: 01548 853997
m: 07967 662475 
e: enquiries@infinitedesigndevon.co.uk




   
A light and airy treatment for this small Devon cottage. The original Lidstone cast-iron range has been retained with special feature lighting
A light and airy treatment for this small Devon cottage. The original Lidstone cast-iron range has been retained with special feature lighting Original features have been retained in this imaginative refurbishment; the well-lit kitchen/breakfast room combines seamlessly with original features such as the old range Original pine floorboards have been lime-washed, and stair treads painted to harmonise with the  Roger Oates stair runner A lovely contemporary look and feeling of space has been created with pale sisal/wool flooring and recessed fire in place of a redundant tiled fire/surround   A traditional barn refurbishment from the 1980's has undergone a light-handed transformation, with the dark stained ceiling and rafters 'lifted' by redecorating in contrasting pale tones The existing circular stairwell leading from the open-plan kitchen/living area becomes a central  feature with concealed LED lighting  The staircase is a visual point of interest linking the first-floor open-plan living area with the bedroom floor below  Good lighting, especially task lighting, needs careful planning in a long internal space like this without much available natural light In this period village cottage, the Clients wanted a soft lilac colour palette in their own bedroom: here neutral and intense shades are combined to create drama and harmony  The beautiful yet subtle printed metallic wallpaper adds a note of drama to the feature wall Colour and texture harmonise The warm neutral colour scheme lends drama and sophistication to the new bathroom The natural sisal floor covering and neutral colour palette is continued throughout the landings and staircase to create a sense of harmony and space


Click here to return to project listing